• Dziczyzna jako źródło żywności

17.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-4 dni robocze
Cena przesyłki 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Mało
ISBN 83-09-01686-7
Autor: B. Dzierżyńska-Cybulko, B. Fruziński Rok wydania: 1997 Liczba stron: 188 Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm ISBN: 83-09-01686-7

Książka zawiera następujące rozdziały:

Wstęp

Zwierzęta łowne, ich biologia, obecna liczebność i perspektywy

Perspektywy gospodarki łowieckiej w lasach

Metody określania wieku zwierząt łownych

Podstawy prawne eksploatacji populacji zwierząt łownych w Polsce

Podstawowe zasady gospodarowania populacjami zwierzyny

Czasy ochronne i sezony polowań

Sposoby polowań

Poubojowe zabiegi w łowisku i ocena ubitej zwierzyny

Tusza i jej skład histochemiczny

Zwierzęta chronione

Ptaki łowne

Dzikie ptactwo z hodowli formowej

Zmiany poubojowe w tuszach w czasie magazynowania

Zwierzyna łowna a skażenie środowiska

Terminologia łowiecka

Literatura