• KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu

59.99 -9% 54.60
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-4 dni robocze
Cena dostawy 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Mało

Imponująca rozmachem opowieść zapisana w przepisach, które oddają sprawiedliwość kuchni i smakom fascynującego Kaukazu - pomostu łączącego Europę z Azją. Kuchnia zajmuje szczególne miejsce w gruzińskiej tradycji i jest częścią ich narodowej tożsamości. Kaukaz to jednak nie tylko Gruzja - Olia Hercules w swojej najnowszej książce przybliża nam kuchnię całego regionu, którego łagodny klimat zapewnia wielką obfitość i różnorodność płodów rolnych, a także aromatycznych przypraw. Smakowite chinkali, chrupiące chaczapuri, aromatyczna doszorwa, a na deser słodka pachlawa. Na liście składników dorodne bakłażany, soczyste pomidory, górskie sery, dojrzałe arbuzy, winogrona i mnóstwo orzechów. Wśród proponowanych przez Olię przepisów znajdzie się wiele ciekawych pozycji dla wegetarian, ale też dla mięsożerców.

  • Autorzy: Hercules Olia
  • Format: 19.5x25.2
  • ISBN: 9788328046580
  • Objętość: 240
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2017
  • Wydawca: Buchmann