• Kiszonki – surowiec, technologia, produkcja to najnowszy suplement tematyczny Hodowcy Bydła

15.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-4 dni robocze
Cena dostawy 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Mało
ISBN 1234567899098765

Objętość: 164 str.
Data wydania: maj 2010
Format: 202 x 290 mm
Oprawa: klejona

Suplement zawiera artykuły na temat kiszonych pasz objętościowych niezbędnych do efektywnej produkcji mleka i żywca wołowego. Suplement podzielony został na cztery bloki tematyczne:
- Użytki zielone – gospodarka i systemy ich wykorzystania na cele paszowe
- Produkcja kiszonek z użytków zielonych
- Kukurydza – uniwersalny surowiec do produkcji kiszonek
- Baza paszowa oraz jakość kiszonek

Tematy zawarte w periodyku są szeroko ujęte i dotyczą zarówno surowca do produkcji kiszonek, jak i metod ich przygotowywania – technologii użytej do zakiszania - baloty, silosy, pryzmy, rękawy czy dodatków ułatwiających proces konserwacji. Szczegółowo omawia także zagadnienia związane z rolą folii w produkcji kiszonek wysokiej jakości. Sporo uwagi poświęcone jest kukurydzy jako podstawowej paszy dla bydła.
Zachęcamy do lektury, szczególnie rolników, dla których ważna jest jakość i wartość pokarmowa paszy przeznaczonej dla krów.