- Kategorie
-
Kiszonki - surowiec, technologia, produkcja to najnowszy suplement tematyczny Hodowcy Bydła


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 3-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 1234567899098765 |
EAN |
Objętość: 164 str.
Data wydania: maj 2010
Format: 202 x 290 mm
Oprawa: klejona
Suplement zawiera artykuły na temat kiszonych pasz objętościowych niezbędnych do efektywnej produkcji mleka i żywca wołowego. Suplement podzielony został na cztery bloki tematyczne:
- Użytki zielone – gospodarka i systemy ich wykorzystania na cele paszowe
- Produkcja kiszonek z użytków zielonych
- Kukurydza – uniwersalny surowiec do produkcji kiszonek
- Baza paszowa oraz jakość kiszonek
Tematy zawarte w periodyku są szeroko ujęte i dotyczą zarówno surowca do produkcji kiszonek, jak i metod ich przygotowywania – technologii użytej do zakiszania - baloty, silosy, pryzmy, rękawy czy dodatków ułatwiających proces konserwacji. Szczegółowo omawia także zagadnienia związane z rolą folii w produkcji kiszonek wysokiej jakości. Sporo uwagi poświęcone jest kukurydzy jako podstawowej paszy dla bydła.
Zachęcamy do lektury, szczególnie rolników, dla których ważna jest jakość i wartość pokarmowa paszy przeznaczonej dla krów.