-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Ogrodnictwo
- Agrobiznes
- Prawo rolne
- Podręczniki
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Gołębie
- Zwierzęta domowe
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Polska przyroda
- Dla dzieci
- Kuchnia regionalna
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Inne
- Wyprzedaże
- Kategorie
-
Kuchnia góralska


Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788372777072 |
EAN | 9788372777072 |
- Opis
Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne „Góralu, czy ci nie żal". Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się „męczyć", skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka - poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania „pańskie" - bardziej współczesne, urozmaicone „miejskimi nowinkami". Okrasiła to - jak na dobrą gaździnę przystało - nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!
- Autorzy: Jakimowicz-Klein Barbara
- Format: 14.6x20.4
- ISBN: 9788372777072
- Objętość: 266
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2014
- Wydawca: Astrum
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
45.00
47.79
31.59
28.00
35.00
22.60
28.35
59.00
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
122.00
122.00
21.25
66.50
34.00
27.00
56.00
67.15
22.00
46.75
50.00
46.75
45.00
29.00
48.00
19.00
19.00
19.00
44.00
59.00
44.00
30.00
31.40
170.00
12.07
97.58