• Poradnik Integrowanej Ochrony Roślin Jagodowych na rok 2022

30.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DPD 17.5
Poczta Polska 19
Dostępność 3 szt.
ISBN 9788364843327

Szóste wydanie „Poradnika Integrowanej Ochrony Roślin Jagodowych”, tym razem na sezon 2022.

Podstawą dla zaleceń szczegółowych „Poradnika” są informacje z rejestru środków ochrony roślin Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

W Poradniku zawarto informacje dotyczące dla: agrestu, porzeczki, borówki wysokiej, jeżyny i maliny, truskawki, aronii i żurawiny.

  • Autorzy: praca zbiorowa
  • Format: 205x295
  • Objętość: 170
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2022
  • Wydawca: OIKOS
  • Słowo wstępne
  • Najważniejsze choroby i szkodniki agrestu i porzeczek
  • Agrest – ochrona przed chorobami i szkodnikami
  • Porzeczka czarna, czerwona i biała – ochrona przed chorobami i szkodnikami
  • Najważniejsze choroby i szkodniki borówki wysokiej i żurawiny
  • Borówka wysoka – ochrona przed chorobami i szkodnikami
  • Żurawina – ochrona przed chorobami i szkodnikami
  • Najważniejsze choroby i szkodniki jeżyny i maliny 
  • Jeżyna i malina – ochrona przed chorobami i szkodnikami
  • Najważniejsze choroby i szkodniki truskawki
  • Truskawka – ochrona przed chorobami i szkodnikami
  • Najważniejsze choroby i szkodniki aronii
  • Aronia – ochrona przed chorobami i szkodnikami 
  • Jagoda kamczacka – ochrona przed chorobami i szkodnikami 
  • Najważniejsze choroby i szkodniki jagody kamczackiej 
  • Regulacja zachwaszenia na plantacjach jagodowych 
  • Środki roztoczobójcze, owadobójcze, nicieniobójcze dopuszczone do ochrony roślin jagodowych 
  • Środki grzybobójcze dopuszczone do ochrony roślin jagodowych 
  • Inne środki i metody ochrony, regulatory wzrostu oraz stymulatory wzrostu i odporności roślin jagodowych 
  • Piktogramy (znaki ostrzegawcze) określające rodzaj zagrożenia, używane w etykietach środków ochrony roślin
  • Kody form użytkowych środków ochrony roślin 
  • Najwyższe dopuszczalne poziomy pozostałości substancji czynnych ŚOR w owocach jagodowych obowiązujące w handlu z Unią Europejską, Euroazjatycką Unią Gospodarczą i Federacją Rosyjską