• Prawdziwa kuchnia polska

49.90 -5% 47.25
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-4 dni robocze
Cena przesyłki 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Mało

Prawdziwa kuchnia polska to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej" i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej. W dwudziestu rozdziałach znajdują się przepisy na masła smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zup i drugich dań, sosy, mięso, drób, dziczyznę, grzyby, jarzyny, desery, napoje zimne i gorące, ciasta, nalewki i przetwory. Oprócz znanych receptur na polski rosół czy kotlety schabowe, Autorka przypomina o takich zapomnianych specjałach, jak potrawy z raków, duszone jarząbki, łyski w sosie żurawinowym czy przepiórki w gniazdach. Książka jest napisana barwnym językiem, niezwykle obrazowo. Każdy z rozdziałów poprzedza wstęp wyjaśniający omawianą dziedzinę, zawierający informacje niezbędne w kuchni zarówno początkującej, jak i doświadczonej gospodyni. Prawdziwym rarytasem są rozdziały poświęcone nalewkom, grzybom i dziczyźnie.

  • Autorzy: Szymanderska Hanna
  • Format: 16.5x24.0cm
  • ISBN: 9788379934560
  • Objętość: 568
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2019
  • Wydawca: Rea