• Program ochrony roślin warzywnych 2021

30.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 13
Kurier DPD 15.5
Poczta Polska 16
Dostępność 4 szt.
ISBN 9788364729898

Informacje zawarte w Programie Ochrony Roślin Warzywnych na 2021 r. zostały opracowane na podstawie etykiet rejestracyjnych środków ochrony roślin oraz wiedzy merytorycznej twórcy publikacji. Mają za zadanie pomóc w stworzeniu autorskich programów ochrony roślin dostosowanych do warunków ekonomicznych i specyfiki danego gospodarstwa  warzywnego. W PORW znajdują się środki zarejestrowane do ochrony przed chorobami, szkodnikami i chwastami dla upraw: bobu, brokułów, buraka ćwikłowego, cebuli, chrzanu, czosnku, dyni, cukinii, kabaczka, patisonów, fasoli, grochu, kalafiora, kapusty głowiastej, kapusty pekińskiej, kopru, kukurydzy, marchwi, ogórka, pasternaku, pietruszki, pomidora, pora, rabarbaru, rukoli, roszponki, rzepy, rzodkwi, rzodkiewki, sałaty, selera, szparagów, szpinaku, oberżyny, papryki, kalarepy, cykorii, endywii, jarmużu, kalarepy i soczewicy.

Zawiera aktualne informacje (stan na koniec grudnia 2020) dotyczące:

– dostępnych w handlu i stosowaniu środków ochrony roślin

– w przypadku preparatów wycofywanych w 2021 roku – data do kiedy można dany środek stosować

– uławiające wyszukiwanie listy alfabetyczne środków: fungicydy, zoocydy, herbicydy …

– szczegółowy program ochrony dla poszczególnych gatunków (zgodnie z fazami rozwoju roślin…)

– inne przydatne informacje (m.in. kody IRAC i FRAC…)

– ułatwia planowanie oraz ewidencjonowanie zabiegów,

 

  • Autor: Katarzyna Kupczak, prof. dr hab. Adam Dobrzański
  • Rok wydania: 2021
  • Liczba stron : 312
  • Oprawa: miękka, 
  • Wymiary:205 x 295 mm