- Kategorie
-
Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie


Symbol:
76285100100KS
39.00
-9%
35.58
Wysyłka w ciągu | 3-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788320428674 |
EAN | 9788320428674 |
W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano: środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich, metody ich pozyskiwania, gatunki poławianych zwierząt morskich, ich wartość użytkową. W obszernej części szczegółowej omówiono poszczególne procesy technologiczne, dotyczące obróbki surowców morskich, m.in. Takie jak: chłodzenie, zamrażanie, suszenie, solenie i marynowanie, wędzenie, konserwowanie, wytwarzanie mączki rybnej, koncentratów i izolatów białkowych.
- Autorzy: Sikorski Zdzisław E.
- Format: 16.0x24.0cm
- ISBN: 832042867X
- Objętość: 391
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: WNT