• Ryby i bezkręgowce morskie pozyskiwanie właściwości i przetwarzanie

39.00 -8% 35.70
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-4 dni robocze
Cena przesyłki 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Duża dostępność

W książce, w części ogólnej, w chronologicznym porządku scharakteryzowano: środowisko naturalne ryb i bezkręgowców morskich, metody ich pozyskiwania, gatunki poławianych zwierząt morskich, ich wartość użytkową. W obszernej części szczegółowej omówiono poszczególne procesy technologiczne, dotyczące obróbki surowców morskich, m.in. Takie jak: chłodzenie, zamrażanie, suszenie, solenie i marynowanie, wędzenie, konserwowanie, wytwarzanie mączki rybnej, koncentratów i izolatów białkowych.

  • Autorzy: Sikorski Zdzisław E.
  • Format: 16.0x24.0cm
  • ISBN: 832042867X
  • Objętość: 391
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2016
  • Wydawca: WNT