
0
0
Koszyk jest pusty
Realizuj zamówienie
Suma
0
- Kategorie
-
Tradycje kulinarne Finlandii


64.00
-6%
59.85
Wysyłka w ciągu | 2-4 dni robocze |
Cena przesyłki | 7.5 |
Dostępność | Mało |
Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy. Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.
- Autorzy: Tomaszewska-Bolałek Magdalena
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788365520272
- Objętość: 240
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Rok wydania: 2018
- Wydawca: Hanami