- Kategorie
-
Właściwości fizyczne żywności


Symbol:
76300000100KS
39.90
Wysyłka w ciągu | 3-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
EAN | 9788320437041 |
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.
- Format: 16.5x24.0cm
- ISBN: 9788320437041
- Objętość: 340
- Oprawa: Miękka
- Redakcja: Pałacha Zbigniew, Sitkiewicz Iwona
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: WNT