• Kategorie
  • Co wiemy o drożdżach? Genomika - fizjologia - zastosowanie

32.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 5 szt.
ISBN 9788377172759

W ocenie recenzentów monografia jest bardzo wartościowa i unikatowa wśród podobnych pozycji prezentowanych przez wydawnictwa naukowe w Polsce. Jest napisana przez nauczycieli akademickich znakomicie znających tematykę, legitymujących się bogatym dorobkiem naukowym. Jest to pozycja kompletna, zawiera zarówno zagadnienia podstawowe i aktualną systematykę, jak i bardzo dobrze przygotowaną charakterystykę genomów omawianych znanych oraz mniej znanych gatunków drożdży.
Większość informacji zawartych w monografii ma źródła nie tylko pochodzące z literatury naukowej (ponad 530 pozycji), ale również zweryfikowane w licznych bioinformatycznych bazach danych poświęconych drożdżom. Z przekonaniem polecamy tę pozycję jako ciekawą lekturę dla studentów biotechnologii, biologii, technologii żywności oraz osób zainteresowanych problematyką mikroorganizmów związanych z nami od tysięcy lat.

  • Autorzy: Małgorzata Robak
  • Format: 16.5x23.4cm
  • Objętość: 128
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2017
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu