• Kategorie
  • Domowa kuchnia koreańska

54.59
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 21 szt.
ISBN 978-83-240-9492-9

Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia

W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.

Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki

100 autentycznym, prostym przepisom,

bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.

Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:

  • Domowy bibimbap
  • Zupa lodowa z wodorostami
  • Pikantna zupa z wołowiny z warzywami
  • Roladki z dorsza
  • Ragoût z kimchi
  • Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą

Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu

Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...

Jina Jung

Autor:
Jina Jung
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2024
Format:
16,5x23,5
Data wydania:
2024-07-17
Status:
Nowość
Wydawca:
Znak Koncept
Stron:
224
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Agnieszka Dywan