• Kategorie
  • Jak czytać i rozumieć etykiety

22.79
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 21 szt.
ISBN 978-83-8151-782-9

Co oznacza E300? Czy amarant jest szkodliwy? Czy syrop glukozowo-fruktozowy to też cukier?
Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także - a może przede wszystkim - informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego. 
Z książki dowiesz się:
•    jak rozszyfrować informacje zawarte na etykietach, 
•    jak unikać pułapek zastawianych na nas przez producentów żywności,
•    jakie produkty wybierać, a z jakich zrezygnować. 
Znajdziesz tu także przepisy na podstawowe produkty takie jak masło, jogurt, twaróg czy pieczywo, które możesz przygotować w domu bez użycia konserwantów, barwników i sztucznych dodatków.
Dietosfera to poradnia dietetyczna działająca od 2007 roku. Jej założycielki  - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewa Sypnik-Pogorzelska - są dyplomowanymi dietetyczkami. Zajmują się też edukacją żywieniową - prowadzą warsztaty i wykłady dla firm, szkół, przedszkoli, angażują się w kampanie edukacyjne i występują w  mediach jako ekspertki. 

Autor:
Ewa Sypnik-Pogorzelska,Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2023
Format:
16,2x23,5
Data wydania:
2023-09-22
Status:
ZAPO
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Stron:
128
Wydanie:
1