• Kategorie
  • Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Tom 1

Brak towaru
24.32
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 0 szt.
ISBN 978-83-8103-651-1

To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.

Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia - najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?

Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!

Toolbook zawiera:

  • prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami),
  • przepisy kulinarne,
  • poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny),
  • opis gatunków drzew - jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.),
  • filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR,
  • mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową.

W serii ukazały się:

  • "Przygotowani przetrwają",
  • "Sztuczki survivalowe",
  • "Terenowa apteczka ziołowa".
Autor:
Artur Bokła,Katarzyna Mikulska
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2017
Format:
11,5x19,8
Data wydania:
2020-05-18
Status:
JEST
Wydawca:
Pascal
Stron:
156
Wydanie:
1