- Kategorie
-
Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Tom 1
Symbol:
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8103-651-1 |
EAN | 9788381036511 |
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia - najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
- prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami),
- przepisy kulinarne,
- poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny),
- opis gatunków drzew - jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.),
- filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR,
- mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową.
W serii ukazały się:
- "Przygotowani przetrwają",
- "Sztuczki survivalowe",
- "Terenowa apteczka ziołowa".
Autor:
Artur Bokła,Katarzyna Mikulska
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2017
Format:
11,5x19,8
Data wydania:
2020-05-18
Status:
JEST
Wydawca:
Pascal
Stron:
156
Wydanie:
1