• Kategorie
  • Kultury smaków

49.90 -10% 45.00
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
49.9
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 5 szt.
ISBN 9788381107136

„Przepiękna celebracja bogactwa smaków Ameryki". DAVID LEBOVITZ Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi niezwykle cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię. Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez słynnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi? Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla - a każde z tych dań zostało przywiezione przez imigrantów. Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, przez zupy i sałatki, aż do deserów - to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana przez najlepszych szefów kuchni wywodzących się ze wszystkich kontynentów.

  • Format: 20.0x25.8cm
  • Format: 20.5x26.5cm
  • ISBN: 9788381107136
  • Objętość: 224
  • Oprawa: Blister
  • Oprawa: Twarda
  • Redakcja: Moushabec Leyla
  • Rok wydania: 2018
  • Tłumacze: Rózycka Katarzyna
  • Wydawca: Sonia Draga