• Kategorie
  • Majorka. Pascal Lajt

23.06
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 1 szt.
ISBN 978-83-8317-310-8

Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym

-Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions?

-Gdzie na wyspie mieszkał Chopin?

-Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa?

-Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc?

Podczas podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal!

Żywe, kolorowe, pełne niepowtarzalnych zapachów targi kochają turyści i chętnie odwiedzają je także mieszkańcy. Wszystkie centra miast na Majorce mają swój cotygodniowy mercat. Niektóre z tych rynków mają szczególne znaczenie historyczne lub są po prostu piękniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę.

Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka

Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to rewelacyjny majorkański przysmak. Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata efektownie na sznurach i wiesza w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu. Dodaje się je do pysznych sosów sofrits, konfitur pomidorowych, sałatek lub po prostu do chleba z oliwą.

Autor:
Natalia Nescieruk-Procner,Artur Procner
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Rok wydania:
2024
Format:
11,5x19
Data wydania:
2024-04-18
Status:
Nowość
Wydawca:
Pascal
Stron:
160
Wydanie:
1
Seria:
Pascal Lajt