- Kategorie
-
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej
Symbol:
71.44
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 6 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788302167812 |
EAN | 9788302167812 |
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodzie . Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych.
Publikacja koncentruje się na takich efektach kształcenia jak: racjonalne gospodarowanie surowcami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i urządzeń w zakładach gastronomicznych, postępowanie zgodnie z instrukcjami obsługi.
Dla przyszłych kucharzy i techników żywienia bardzo przydatne będą wzory dokumentacji zgodnej z systemem HACCP stosowanej w zakładach gastronomicznych. Atutem publikacji jest też bogaty materiał uzupełniający, którego znajomość będzie pomocna podczas egzaminu praktycznego.
Rysunki ułatwiają zrozumienie trudniejszych zagadnień i prezentują oznaczenia stosowane w gastronomii.
Autor:
Anna Kmiołek-Gizara
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2017
Format:
17x24,2
Data wydania:
2022-03-02
Status:
JEST
Wydawca:
28284
Stron:
168
Wydanie:
1