• Kategorie
  • Polskie superfoods

Brak towaru
26.04
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 0 szt.
ISBN 978-83-8151-203-9

Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni - brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny - brzmi wyjątkowo... swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych.
Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą konkurować z zagranicznymi superfoods.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych, krajowych produktów, w tym warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods i ich prozdrowotne składniki. Zdobędziesz wiedzę, w jakich stanach i chorobach pomagają.
Ciesz się bogactwem superfoods przez cztery pory roku!
Autor:
Agata Lewandowska
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2021
Format:
16,5x23,5
Data wydania:
2021-07-02
Status:
JEST
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Stron:
240
Wydanie:
1