• Kategorie
  • Przetwory domowe

49.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 5 szt.
ISBN 9788309011057

Książka Przetwory domowe to cenne źródło wiedzy i inspiracji w tworzeniu przetworów domowych.

W treści:

CZĘSC I

PRZETWORY Z OWOCÓW, WARZYW I GRZYBÓW

Wiadomości wprowadzające; Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw; Przetwory utrwalane przez kwaszenie; Przetwory warzywne utrwalane przez solenie; Przetwory pasteryzowane; Przetwory gotowane utrwalane cukrem; Przetwory z owoców utrwalane cukrem na surowo; Przetwory witaminowe (utrwalane różnymi sposobami); Susze owocowe i warzywne; Marynaty; Wina owocowe i gronowe, miody pitne i owocowe; Przetwory z grzyb6w; Przechowywanie przetworów

CZĘSC II

PRZETWORY Z MIĘSA

Wiadomości wprowadzające ; Chłodzone mięso i wyroby mięsne; Mięso solone i peklowane ; Wędzonki;  Kiełbasy ; Kiszki, salcesony I rolady; Przetwory mięsne w wekach; Tłuszcze topione

 

Autor: Tadeusz Cymer Rok wydania: 2017, reprint wydania pierwszego z 1970 roku Liczba stron: 378 Oprawa i wymiary: miękka, 145 x 205 mm ISBN: 978-83-09-01105-7