• Kategorie
  • Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja hgt. 02 / tg. 07. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomic

84.45
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 6 szt.
ISBN 978-83-02-17360-8

Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych w pełni pokrywa również materiał do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) do podstawy programowej 2019.

W podręczniku skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
Autor:
Anna Kmiołek-Gizara
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2020
Format:
17x24,1
Data wydania:
2020-11-03
Status:
JEST
Wydawca:
WSIP PODRĘCZNIKI
Stron:
688
Wydanie:
3