• Kategorie
  • Want a Bite? Wokół ryżu

62.39
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 50 szt.
ISBN 978-83-240-9001-3

Chcesz przygotować doskonały egg fried rice, przyrządzić kurczaka w sosie słodko-kwaśnym jak z „Chińczyka" czy zjeść tradycyjne japońskie mochi? Nic prostszego!

Zanurz się z nami w kuchni azjatyckiej i poznaj nieograniczone możliwości, jakie daje ryż! Nauczymy cię wykorzystywać go na dziesiątki sposobów - na śniadania i kolacje, na ostro i na słodko, na zimno albo na gorąco. W sushi, kolorowych bowlach albo koreańskim bulgogi - niech przestanie być nudnym dodatkiem, a stanie się głównym bohaterem!

Zatem już dziś wyrusz z nami w kulinarną podróż - wypłucz ryż i do dzieła!

*

Beata i Tetsu to miłośnicy azjatyckich smaków i kuchni z Dalekiego Wschodu. Na swoich profilach w mediach społecznościowych dzielą się przepisami i kulinarnymi trikami na pyszne dania inspirowane między innymi kuchnią japońską, koreańską, wietnamską czy chińską. Ich filmy i zdjęcia pokazują krok po kroku, jak przygotować aromatyczne potrawy w domowym zaciszu.

Tetsu to mieszanka dwóch kultur - jest w połowie Japończykiem, w połowie Polakiem. Urodził się w malowniczym Sanjo, w prefekturze Niigata w Japonii, a edukację zdobywał w Polsce. Razem z Beatą od lat tworzą zgrany zespół i dzielą się z odbiorcami swoją pasją do gotowania, zachęcając do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych smaków.

Autor:
Beata Kowalczyk,Tetsunosuke Watanabe
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2024
Format:
17,5x24,2
Data wydania:
2024-10-23
Status:
Nowość
Wydawca:
Znak Horyzont
Stron:
304
Wydanie:
1