Czy wiesz, że zupa cebulowa była niegdyś przysmakiem zarezerwowanym dla szlacheckich stołów? I że niegdyś piece do wypiekania chleba znajdowały się jedynie w dworskich kuchniach? Czy wiesz, czym różni się popularny na dawnych szlacheckich stołach kapłon od zwykłego koguta? Proste, zdrowe i smaczne przepisy kuchni staropolskiej przygotowane i zaserwowane przez Remigiusza Rączkę, znanego i lubianego śląskiego kucharza i restauratora. Jego kulinarne popisy mamy okazję podziwiać w programach TVP3 Katowice: Rączka gotuje oraz Zasmakuj w Sienkiewiczu. Programy te dostępne są również na stronie internetowej Telewizji Katowice. A do tego garść ciekawostek o tym, jak jadali nasi przodkowie, autorstwa znawcy smaków tradycyjnej polskiej kuchni, Sebastiana Nowaka.
- Autorzy: Rączka Remigiusz, Nowak Sebastian
- Format: 20.0x25.5cm
- ISBN: 9788381100144
- Objętość: 192
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2016
- Wydawca: Sonia Draga