• Kategorie
  • Choroby drobiu

119,00 zł -11% 105,36 zł
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
119,00 zł
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12,00 zł
Paczkomaty InPost 12,00 zł
InPost Kurier 14,00 zł
Kurier DHL 19,70 zł
Dostępność 48 szt.

Przemysł drobiarski to jedna z najważniejszych dziedzin w światowej produkcji żywności. W związku z rozwojem technologicznym zmieniają się standardy postępowania dotyczące hodowli, żywienia i leczenia drobiu. W tym najnowszym wydaniu podręcznika zawarto najistotniejsze wiadomości z zakresu diagnostyki, postępowania i leczenia chorób występujących współcześnie u drobiu. Książka została podzielona na 7 podstawowych działów. Zawarto w niej także 5 nowych rozdziałów, dotyczących m.in. ptasiej grypy i bioochrony hodowli drobiu. Opisy poszczególnych chorób, w tym również rzadkich schorzeń występujących m.in. u kur, kaczek, indyków i perliczek , zostały zilustrowane licznymi rycinami. Podręcznik jest przeznaczony nie tylko dla lekarzy weterynarii, ale także dla hodowców i zootechników. Będzie on niezastąpionym źródłem wiedzy oraz pomocą w rozwiązywaniu problemów, z jakimi spotykają się oni na co dzień w swoich praktykach.

  • Format: 16.0x24.0cm
  • ISBN: 9788376091150
  • Objętość: 710
  • Oprawa: Miękka
  • Redakcja: Pattison Mark, McMullin Paul F., Bradbury Janet M., Alexander Dennis J.
  • Rok wydania: 2011
  • Tłumacze: Gajewski Michał, Łukuć Paweł
  • Wydawca: Edra Urban & Partner