Przemysł drobiarski to jedna z najważniejszych dziedzin w światowej produkcji żywności. W związku z rozwojem technologicznym zmieniają się standardy postępowania dotyczące hodowli, żywienia i leczenia drobiu. W tym najnowszym wydaniu podręcznika zawarto najistotniejsze wiadomości z zakresu diagnostyki, postępowania i leczenia chorób występujących współcześnie u drobiu. Książka została podzielona na 7 podstawowych działów. Zawarto w niej także 5 nowych rozdziałów, dotyczących m.in. ptasiej grypy i bioochrony hodowli drobiu. Opisy poszczególnych chorób, w tym również rzadkich schorzeń występujących m.in. u kur, kaczek, indyków i perliczek , zostały zilustrowane licznymi rycinami. Podręcznik jest przeznaczony nie tylko dla lekarzy weterynarii, ale także dla hodowców i zootechników. Będzie on niezastąpionym źródłem wiedzy oraz pomocą w rozwiązywaniu problemów, z jakimi spotykają się oni na co dzień w swoich praktykach.
- Format: 16.0x24.0cm
- ISBN: 9788376091150
- Objętość: 710
- Oprawa: Miękka
- Redakcja: Pattison Mark, McMullin Paul F., Bradbury Janet M., Alexander Dennis J.
- Rok wydania: 2011
- Tłumacze: Gajewski Michał, Łukuć Paweł
- Wydawca: Edra Urban & Partner