• Kategorie
  • Dieta w insulinooporności wyd. 2

35.42
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 21 szt.

Druga książka specjalistki w dziedzinie insulinooporności  Dominiki Musiałowskiej napisana we współpracy ze znaną dietetyczką Magdaleną Makarowską. 

Vademecum, czyli w skrócie wszystko, co musisz wiedzieć na temat insulinooporności.

Menu na 4 miesiące z ciekawymi, prostymi i pysznymi przepisami.

Insulinooporność, czyli obniżona wrażliwość organizmu na działanie insuliny, może dotyczyć każdego z nas, niezależnie od wieku, płci, miejsca zamieszkania czy wagi. Coraz częściej dotyka osób młodych i aktywnych oraz dzieci. Jest to jednak zjawisko, które budzi wiele wątpliwości nie tylko wśród pacjentów, lecz także wśród specjalistów. 

Co do jednego wszyscy są zgodni: zdrowy styl życia jest podstawą zarówno profilaktyki, jak i leczenia insulinooporności.
Ogromne znaczenie w zmianie stylu życia na zdrowszy ma TO, CO JEMY. Brzmi groźnie? Nic bardziej mylnego. Dieta dla osób z insulinoopornością wcale nie musi być restrykcyjna, nudna i pełna wyrzeczeń. Zapraszamy na ekscytującą wyprawę do kuchni smacznej, prostej i zdrowej, w którą może się wybrać cała rodzina! Stosując się do zawartych tu wskazówek dietetycznych i dotyczących codziennej aktywności fizycznej, poczujesz przypływ energii i chęci do życia. W książce oprócz przepisów na cztery miesiące czeka na Ciebie również niespodzianka: VADEMECUM dla insulinoopornych, czyli zbiór odpowiedzi na pytania, które najczęściej zadają osoby zmagające się z tą chorobą.

Autor Magdalena Makarowska,Dominika Musiałowska
Oprawa miękka
Rok wydania 2023
Format 16,5x20,5
Data wydania 2023-09-08
Status Nowość
Wydawca Feeria
Stron 356
Wydanie 2