• Kategorie
  • Do słoika i butelki pyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw

20.29
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 6 szt.
ISBN 978-83-7971-802-3

To niezwykle praktyczna i kolorowa książka kucharska, w której na 500 zdjęciach krok po kroku pokazano podstawowe techniki i najlepsze przepisy na przetwory w słoiczkach. Wspaniałe fotografie zrobione zostały z góry. Przy przepisach zamieszczono też fotograficzne mapy składników: wystarczy spojrzeć na zdjęcia, aby już na pierwszy rzut oka przekonać się, co jest potrzebne do przygotowania zamkniętych w słoikach i butelkach pyszności i śledzić kolejne etapy perfekcyjnego wykonania przepisu.

Na początku książki znajduje się cenne wprowadzenie poświęcone podstawowym technikom wyparzania słoiczków i przechowywania w nich przetworów, bez narażania się na ryzyko ich zepsucia. Dalej są 3 rozdziały: przetwory warzywne, słodkie konfitury i nalewki. Każdy rozdział opatrzono bogatym wstępem zawierającym informacje o cechach charakterystycznych, właściwościach i zastosowaniu produktów, które są potrzebne do wykonania podanych przepisów na weki.

Przepisy są przystosowane do użytku domowego. Podane ilości składników pozwalają na przygotowanie 4-6 słoiczków mieszczących po 150 g przetworów warzywnych i 250 g owocowych weków. Z kolei w przypadku nalewek najwygodniej jest sięgnąć po butelki o pojemności 1 litra.
Autor Barbara Torresan
Oprawa miękka
Rok wydania 2019
Format 19,5x24
Data wydania 2020-01-16
Status JEST
Wydawca Jedność
Stron 224
Wydanie 1
Tłumaczenie Krystyna Kozak