• Kategorie
  • Domowe przetwory. Dżemy, konfitury, marmolady

18.46
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 6 szt.
ISBN 978-83-8151-733-1

Przetwory owocowe
Tradycyjne, wykwintne, egzotyczne
Smak lata zamknięty w słoiku - tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców nawet wtedy, gdy za oknem pada śnieg. Dziś chętnie sięgamy do przepisów naszych babć, które pieczołowicie ustawiały słoiki z powidłami na półkach w spiżarni. Ale jednocześnie chcemy, aby nasze dżemy miały niepowtarzalną, nowoczesną nutę - cytrusową lub ziołową.
W tej książce znajdziesz:
•    kilkadziesiąt przepisów na powidła, dżemy, konfitury i marmolady z różnych owoców: sezonowych, egzotycznych, cytrusowe i z krzewów dziko rosnących,
•    przepisy na przetwory tradycyjne, przygotowywane według receptur naszych babć, oraz nowoczesne z dodatkiem orzechów, przypraw, czekolady lub alkoholu,
•    rady dotyczące wyboru owoców, środków żelujących i pasteryzacji przetworów.
Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak smakuje konfitura brzoskwiniowa z bakaliami i amaretto, dżem gruszkowo-malinowy z majerankiem lub pikantny dżem wiśniowy z czekoladą, ta książka jest dla Ciebie!

Autor Justyna Mrowiec
Oprawa miękka
Rok wydania 2023
Format 16,3x23,5
Data wydania 2023-06-01
Status JEST
Wydawca Wydawnictwo RM
Stron 128
Wydanie 1