- Kategorie
-
Dzieje łakomstwa i obżarstwa
Symbol:
28.59
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 6 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-66252-32-5 |
EAN | 9788366252325 |
Historia ludzkiego obżarsta.
Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie.
Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme.
Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.
Autor:
Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2019
Format:
14,5x20,5
Data wydania:
2019-06-19
Status:
JEST
Wydawca:
Wydawnictwo Harde
Stron:
224
Wydanie:
1
Seria:
Beszamel poleca