• Kategorie
  • Dzieje łakomstwa i obżarstwa

28.59
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 6 szt.
ISBN 978-83-66252-32-5

Historia ludzkiego obżarsta.
Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie.
Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme.
Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.
Autor:
Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2019
Format:
14,5x20,5
Data wydania:
2019-06-19
Status:
JEST
Wydawca:
Wydawnictwo Harde
Stron:
224
Wydanie:
1
Seria:
Beszamel poleca