- Kategorie
-
Dzikie zioła sezonowo. 60 przepisów na zaskakujące potrawy z aromatycznymi chwastami w roli głównej
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-240-8484-5 |
EAN | 9788324084845 |
ODKRYJ MOC DZIKICH ZIÓŁ I NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI ZWYKŁYCH ROŚLIN
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni!
Przygotuj wykwintne dania z tanich oraz łatwo dostępnych roślin, a także dowiedz się:
- jak poszukiwać dzikich ziół;
- z których chwastów można przygotować sezonowy napar;
- które rośliny dostępne są przez cały rok;
- czy niedojrzałe owoce i kapary można wykorzystać podczas gotowania;
- które dary natury mają właściwości lecznicze i pomogą ci zadbać o zdrowie przez cały rok.
W książce Piotra Ciemnego znajdziesz nie tylko pomysłowe i nowoczesne przepisy na każdą porę roku, ale także przydatne opisy roślin.
Dzięki niej odkryjesz tajniki pracy prawdziwego zielarza! Jak prawidłowo rozpoznawać zioła? Gdzie ich szukać? Dlaczego warto je zbierać? Dzikie zioła sezonowo to kompletny poradnik dla osób zainteresowanych czerpaniem z natury bez względu na porę roku.
Piotr Ciemny - twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie „Chwasty od Kuchni", regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło „znane rośliny w nieznanej odsłonie" nabiera zupełnie nowego znaczenia.