• Kategorie
  • Grzyby. Pełnia smaku. 70 przepisów

48.31
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 50 szt.
ISBN 978-83-271-2755-6

Odkryj królestwo grzybów!
Grzyby to wyjątkowy składnik kulinarny. Są niesamowicie umamiczne - wyróżnia je piąty smak (umami to po japońsku esencja pyszności), dzięki któremu dania smakują lepiej i pełniej.
W tej książce znajdziesz:
• 70 przepisów na apetyczne potrawy z grzybami, zarówno z polskich lasów oraz upraw, jak i tymi z kuchni świata
• ciekawostki kulinarne o grzybach oraz informacje o ich wartościach odżywczych
• praktyczne porady dotyczące zbierania, obróbki, bezpiecznego przechowywania i różnorodnych sposobów wykorzystania grzybów.
Przekonaj się, jak wiele zastosowań mają grzyby i jak smakowicie sprawdzą się w kuchni roślinnej.
Ida Kulawik - autorka książek kulinarnych, założycielka bloga Veganbanda.pl
Katarzyna Cichoń - fotografka, specjalizuje się w fotografii kulinarnej i lifestylowej

Autor:
Ida Kulawik, Katarzyna Cichoń
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2025
Format:
17x24,7
Data wydania:
2025-08-27
Status:
ZAPO
Wydawca:
PUBLICAT
Stron:
194
Wydanie:
1