Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoopornych.
Jadłospisy na 3 miesiące.
Ponad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich.
5 podstawowych produktów w każdym przepisie.
Czas przygotowania: do 20 minut.
Ten poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy, kto chce jeść z niskim indeksem glikemicznym, odżywiać się zdrowo i zrezygnować z częstego jedzenia na mieście.
Co znajdziesz w tej książce?
- rady w pigułce, czyli vademecum dotyczące insulinooporności,
- listę produktów, z których warto korzystać,
- podstawowe zasady gotowania dla zabieganych,
- przyprawy, które wspomagają walkę z insulinoopornością,
- sposoby na okiełznanie głodu.
„Od dawna chciałam, żeby powstała książka dla tych, którzy wiecznie żyją w niedoczasie, nie lubią spędzać w kuchni długich godzin i szukają jak najprostszych rozwiązań. Czyli dokładnie dla takich osób jak ja". - Dominika Musiałowska
„Zależało mi na pokazaniu, że zdrowe gotowanie jest łatwe i przyjemne i dieta może być stylem życia, a nie smutną koniecznością". - Magdalena Makarowska