• Kategorie
  • Jadalne zioła i owoce lasów, łąk i pól — jak je rozpoznawać wyd. 2024

35.48
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 50 szt.
ISBN 9788324183937

JEDYNY TAKI PRZEWODNIK — KIESZONKOWY FORMAT, WIEDZA JAK Z ENCYKLOPEDII!
Kod kolorów ułatwi ci rozpoznawanie. 
Odkryj pasję zbierania dzikich ziół i owoców!
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne, m.in. dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów.

Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem - konwalią...

140 gatunków jadalnych dzikich ziół i owoców oraz ich trujących sobowtórów
— według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach.
— według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień.

Nowatorska forma i maksimum treści:
— Opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia
— Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków
— Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny
— Przepisy kulinarne

Autor:
Rudi Beiser
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Rok wydania:
2024
Format:
13,5x19
Data wydania:
2024-07-22
Status:
ZAPO
Wydawca:
Amber
Stron:
176
Wydanie:
1