-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Biografia
- Biznes, ekonomia, marketing
- Historia
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Literatura
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Kalabria i Basilicata. Pascal Lajt
| Wpisz swój e-mail |
| Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 978-83-8317-457-0 |
| EAN | 9788383174570 |
- Opis
- Parametry
Kalabria i Basilicata Pascal Lajt Kraina niezliczonych plaż, figowej granity i olejku z bergamotki
Które hollywoodzkie filmy kręcono w wykutym w skale centrum Matery?
W jakim mieście odbywa się słynny festiwal ostrej papryki?
Gdzie znaleźć najpiękniejsze kalabryjskie plaże?
Z czego słynie Riviera dei Cedri?
Podczas podróży z Pascalem odwiedzisz mało znane i fascynujące zakątki południowych Włoch!
Kalabria, nazywana terra da scoprire, czyli „krainą do odkrycia" to kombinacja nienaruszonej natury z górami, pagórkami, turkusowym morzem, niezliczonymi plażami i malowniczymi wioskami. Można tu przenieść się w tajemniczy świat Mezzogiorno - autentycznego folkloru i kultury południa Włoch. Basilicata od starożytności związana jest z produkcją oliwek i uprawą winorośli. Warto tu odwiedzić przepiękne miasteczka - Materę i Marateę - oraz twierdzę w Acerenzie i pobliskie zamki.
Dominika Friedrich autorka bloga Kalabria bocznymi drogami
Tartufo di Pizzo
Pizzo to kalabryjska stolica lodów. Klasyczne to tartufonero z orzechami laskowymi, ręcznie wymodelowane na kształt półkuli, z „sercem"z roztopionej gorzkiej czekolady, obtoczone w kakao i cukrze. Tych najlepszych i oryginalnych najlepiej spróbować w Gelateria Belvedere, działającej w Pizzo od 1901 r.
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
58.00
46.75
46.75
46.75
19.00
25.00
39.00
10.00
25.00
40.00
40.00
21.80