• Kategorie
  • Kuchnia chińska. Najlepsze przepisy

39.30
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 21 szt.
ISBN 978-83-8151-902-1

Zapraszamy w podróż po niezwykłych smakach Chin! Odkryj najlepsze przepisy na słynne dania kuchni chińskiej i przekonaj się, jak łatwo przyrządzić je w domu. 
W tej niezwykłej książce kucharskiej znajdziesz przepisy podstawowe, przekąski, pierożki, makarony i placki, dania z warzywami, makaronem i tofu, a także mięsne, z rybami i skorupiakami oraz słodkości i napoje. Poznasz najważniejsze składniki i techniki. Dokładnym instrukcjom towarzyszą barwne zdjęcia ukazujące przygotowanie potrawy krok po kroku oraz wskazówki, dzięki którym poznasz sekrety kuchni chińskiej.
Masz ochotę na pierożki Won ton, smażone bakłażany z sosem sojowym, kaczkę w winie ryżowym i z batatami, smażone krewetki, a może księżycowe ciasteczka? Wszystkie je znajdziesz w tej książce. 

Margot Zhang urodziła się i dorastała w Pekinie. Od dziecka pod okiem mamy i babci poznawała sekrety smacznego gotowania dla całej rodziny. Do Paryża przyjechała, by studiować lingwistykę. W 2008 roku założyła bloga, na którym dzieli się prostymi przepisami na autentyczną kuchnię chińską. Dziś poświęca cały swój czas i energię swojej pasji: uczy amatorów gotowania, a profesjonalistom doradza i pomaga tworzyć oryginalne przepisy.

Autor:
Margot Zhang
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2024
Format:
17,5x24,5
Data wydania:
2024-10-31
Status:
ZAPO
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Stron:
144
Wydanie:
1