- Kategorie
-
Kuchnia indyjska. Wegetariańskie smaki świata
Symbol:
34.73
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 6 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-271-2646-7 |
EAN | 9788327126467 |
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić się bardzo urozmaiconą kuchnią, z subtelnymi różnicami regionalnymi. W tej książce znalazły się przepisy między innymi na przepyszne pakory ze szpinaku, chrupki kalafior w sosie szafranowo-migdałowym, kofty z paneeru i ziemniaków oraz tradycyjny chana dal. Recepturom towarzyszą znakomite fotografie Davida Loftusa.
Prezentując czytelnikowi 70 wspaniałych potraw, Roopa Gulati jednocześnie zdradza tajniki tradycyjnych technik gotowania oraz składników w kuchni indyjskiej. Charakterystyczne mieszanki przypraw umożliwią każdemu stworzenie prawdziwej wegetariańskiej uczty w stylu indyjskim w zaciszu własnego domu.
Autor | Roopa Gulati |
Oprawa | miękka |
Rok wydania | 2022 |
Format | 16,5x24 |
Data wydania | 2022-11-04 |
Status | JEST |
Wydawca | PUBLICAT |
Stron | 176 |
Wydanie | 1 |
Tłumaczenie | DOMINIKA KIELAN |