• Kategorie
  • Kuchnia wietnamska Najlepsze przepisy

39.30
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 21 szt.
ISBN 978-83-8151-903-8

Aromatyczna, pełna smaku i rodzinna - taka jest kuchnia wietnamska. Poznaj jej najsłynniejsze dania i odtwórz je w swoim domu.
Nathalie Nguyen, finalistka francuskiego MasterChefa, nauczyła się gotować od swojej mamy. W tej książce zdradza sekrety kuchni wietnamskiej - mniej znanej spośród kuchni azjatyckich, a jednej z najzdrowszych na świecie.

Odkryj pachnące przyprawami i łatwe do wykonania przepisy na spring rollsy, sajgonki, zupę pho czy bułeczki baozi. Oprócz oryginalnych receptur w książce znajdziesz informacje na temat składników typowych dla kuchni wietnamskiej i stosowanych w niej przyborów kuchennych. Dokładnym instrukcjom towarzyszą barwne zdjęcia ukazujące przygotowanie potrawy krok po kroku oraz praktyczne wskazówki.

Nathalie Nguyen pochodzi z rodziny kupców i kucharzy ulicznych o długich tradycjach. Po uzyskaniu licencjatu z dziedziny sztuk audiowizualnych została graficzką, ale postanowiła spróbować swoich sił we francuskim MasterChefie - i w wieku 22 lat została jego finalistką. Odbyła rozmaite staże w renomowanych restauracjach i uzyskała dyplom kucharki i cukierniczki, a następnie zajęła się doradztwem kulinarnym. Wspiera restauratorów w otwieraniu lokali we Francji, Stanach Zjednoczonych, w Dubaju czy w Chinach, uczestnicząc w opracowywaniu ich menu.

Autor:
Nathalie Nguyen
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2024
Format:
17,5x24,5
Data wydania:
2024-10-31
Status:
ZAPO
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Stron:
144
Wydanie:
1