• Kategorie
  • Leczenie przez jedzenie

Brak towaru
34.37
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 0 szt.
ISBN 978-83-240-6207-2

Czy wiesz, że jedząc produkty pochodzenia zwierzęcego, zwiększasz ryzyko między innymi bezpłodności, cukrzycy, a nawet nowotworu piersi czy raka jajnika? Z tej książki dowiesz się, jak hormony znajdujące się w żywności wpływają na stan twojego zdrowia i w jaki sposób zaburzają gospodarkę hormonalną organizmu, wywołując wiele dolegliwości i chorób.

Neal D. Barnard, jeden z czołowych amerykańskich lekarzy, udowadnia, że większość przyczyn naszych chorób tkwi w jedzeniu. Autor krok po kroku tłumaczy, że w przypadku wielu dolegliwości kluczowym działaniem jest zmiana diety, a dopiero później wprowadzenie farmakologii.

Leczenie przez jedzenie to pierwszy tak kompleksowy poradnik przedstawiający zależność między tym, co jemy, a chorobami, na które cierpimy. Jest drogowskazem, który pomoże ci porzucić stare nawyki, a rady w nim przedstawione pomogą ci odzyskać zdrowie.

Dr Barnard w przystępny i prosty sposób pokazuje, jak ogromny wpływ na zdrowie człowieka może mieć dieta roślinna. Uczy, jak poprawnie ją komponować, aby była zdrowa i dostarczała wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Przytoczone w książce badania utwierdzają czytelnika w przekonaniu, że dieta roślinna niewątpliwie jest dietą godną uwagi. Magda Jutrzenka, „Lekarka na roślinach"

Autor:
Neal D. Barnard
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2021
Format:
14,5x20,5
Data wydania:
2021-06-02
Status:
JEST
Wydawca:
Znak
Stron:
416
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Grażyna Daniel-Schuwald