-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Biografia
- Biznes, ekonomia, marketing
- Historia
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Literatura
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Podstawy analizy i oceny jakości żywności. Skrypt do ćwiczeń
Bestseller
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||
Dostępność | 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788364758676 |
EAN | 9788364758676 |
- Opis
Skrypt jest przeznaczony dla studentów studiów stacjonarnych i niestacjonarnych Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie jako pomoc dydaktyczna do ćwiczeń z przedmiotu „Analiza i ocena jakości żywności”.
Pierwsze trzy spośród 19 rozdziałów książki mają charakter teoretyczny i zawierają omówienie zasad pobierania i przygotowywania próbek do analizy, opis ważniejszych błędów popełnianych podczas analiz oraz charakterystykę podstawowego szkła i sprzętu laboratoryjnego. Pozostałe rozdziały – ćwiczeniowe – dotyczą zagadnień za zakresu analizy sensorycznej, właściwości fizycznych ważniejszych składników chemicznych żywności, metod oznaczania zawartości tych składników, a także sposobów oznaczania wartości kalorycznej produktów spożywczych i wykrywania zafałszowań żywności. Obok wprowadzenia teoretycznego każdy z tych rozdziałów zawiera część praktyczną z opisem wykonania ćwiczenia oraz wykazem odczynników i aparatury.
- Autorzy: Joanna Sobolewska-Zielińska, Lesław Juszczak, Teresa Fortuna, Małgorzata Bączkowicz
- Format: 17.0x24.0cm
- Objętość: 288
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2018
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże