Miód bez wątpienia jest produktem wyjątkowym. I nie ma w tym żadnej przesady, bowiem możemy go uznać za coś niezwykłego, co czerpiemy dzięki pszczołom z samej natury. Bo czyż miód, będący najbardziej znanym i lubianym owocem pracy pszczół, nie jest cudem natury. Nie tylko jest smaczny, ale także zdrowy! Chyba trudno o lepsze połączenie zalet produktu spożywczego. Jakby tego było mało, to jeszcze pszczoły produkują go w różnych rodzajach, w zależności, które pożytki roślinne w sezonie wiosenno-letnim zwabią je swoim nektarem. A każdy rodzaj miodu to inny smak, inny zapach, a nawet inna konsystencja.
Z naszego poradnika dowiesz się jak powstaje miód, jakie są jego właściwości i rodzaje. Podpowiadamy jak założyć pasiekę we własnym ogrodzie. Prezentujemy krótki rys historyczny pszczelarstwa. I wreszcie – proponujemy wiele przepisów na potrawy, w których wykorzystywany jest miód. Dodatek miodu do potraw – zarówno ciast, jak i mięs – zdecydowanie je uszlachetnia.
Z nami poznasz smaki natury!
- Autorzy: praca zbiorowa
- Format: 14.5x21.0cm
- Objętość: 104
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2020
- Wydawca: Viridia AB