• Kategorie
  • Owoce i warzywa pełne mocy. Polskie superfoods

29.47
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 21 szt.
ISBN 978-83-8151-837-6

Ciesz się bogactwem najzdrowszych polskich produktów przez cztery pory roku!
Jagody goji, nasiona chia, amarantus, sok noni - te nazwy brzmią egzotycznie, prawda? Zaś natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny - wyjątkowo... swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli superżywności - produktów bogatych w dobroczynne składniki odżywcze. 
Mało kto wie, że jagody goji można z powodzeniem zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach znajdziemy rośliny, które dorównują zagranicznym superfoods.
Z tej książki dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych krajowych produktów - warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods, ich prozdrowotne składniki i właściwości lecznicze. Książka została wzbogacona o przepisy na cały rok. 
Agata Lewandowska - dietetyczka z kilkunastoletnim doświadczeniem, autorka ponad 20 poradników dietetycznych. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SWPS, ukończyła też liczne kursy i szkolenia. Pisze artykuły, prowadzi warsztaty, wykłady i webinary.

Autor:
Agata Lewandowska
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2024
Format:
16x23,2
Data wydania:
2024-05-31
Status:
Nowość
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Stron:
240
Wydanie:
2
Seria:
Brak