- Kategorie
-
Pogoda na torty i słodkie kreacje / Sesongen for bløtkaker og lekre åndsverk wer. polsko-norweska
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 6 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-64923-32-6 |
EAN | 9788364923326 |
Marzę o tym, żeby każdy człowiek mógł zrobić swoje przyjęcie, iście królewskie! I tu nie chodzi o pieniądze, o zdolności, ale o celebrację wspólnych relacji. Tort ma sprawić radość! Jest jak muzyka, która przemija, ale pozostaje zarówno w pamięci jak i głęboko w sercach.
Książka "Pogoda na torty i słodkie kreacje" - wydana jest w formie kolorowego albumu w formacie A4. Pisana jest równocześnie w dwóch językach polskim i norweskim (co stanowi również ciekawą formę nauki języka norweskiego).
Książka inspiruje i uczy.
Pokazuje podobieństwa i różnice między Polską a Norwegią. Pokazuje miłość do tworzenia małych dzieł sztuki i zwyczajów na uroczystościach, gdzie króluje tort.
Poza inspiracjami, anegdotami, historiami, przepisami jest to również poradnik, w którym za pomocą zdjęć i opisów można nauczyć się, jak wykonać tort, jak zrobić plaster miodu na torcie, jak dekorować ciasteczka, jak namalować kwiaty na lukrze i wiele innych.
Książka pokazuje, że każdy z nas może być wyjątkowy i że nawet z maleńkiej uroczystości rodzinnej może zrobić wspaniałe królewskie przyjęcie. Autorka rozbudza w czytelniku pasję do pieczenia, dekorowania i pięknego podania cukierniczych kreacji.
Pogoda na torty i słodkie kreacje, to:
-
160 stron wysokiej jakości wydruku;
-
9 rozdziałów tematycznych w tym 6 dotyczących ceremonii i świąt w Norwegii i Polsce;
-
5 inspiracji tematycznych dla samodzielnego wykonania tortów;
-
30 stron poradnikowych, a w nich np.:
- pokrywanie ciasta lukrem królewskim;
- etapy składania tortu;
- artystyczne malowanie ciasteczek i wiele innych;
- przepisy na pyszności, takie jak:
- syrop kawowo-rumowy do nasączania tortów;
- ganasz;
- fondue-lawa;
- charytatywny tort "Podaj Dalej".
Z tej słodkiej opowieści każdy dowie się jak przygotować Kransekake i tradycyjne norweskie ciasteczka. Teresa Pogoda opisuje w niej nie tylko historię i tradycję, ale także przekazuje praktyczne przepisy i przeprowadza czytelnika po najnowszych trendach cukierniczych.
Album może być także wyjątkowym i efektownym upominkiem dla pasjonatów cukiernictwa.
Co mówią o książce inni?
"Takiej książki z pewnością jeszcze nie było - to nie tylko podróż w inne, wyciszone i przepełnione spokojem Skandynawii miejsce, lecz przede wszystkim pomost między kulturami - fantastyczna pozycja dla tych, którzy już przeczytali wszystko o dekorowaniu tortów - tutaj dostaniecie jeszcze więcej. Dusza artystyczna autorki przejawia się na każdej karcie tej książki".
polska cukierniczka i szkoleniowiec Anna Daraż
"To najpiękniejsza deserowa opowieść jaką widziałam. Każdy szczegół i mistrzowski dotyk autorka zaznacza wszystko to, co najważniejsze w cukiernictwie. Bardzo jasne receptury i cudowne historie udekorowane są pięknymi zdjęciami. Dla bardziej uważnych jest też niespodzianka, a mianowicie do odkrycia fakt, że jest to trening życiowej energii. Bo delektując się smakiem albumu widać, że to przepiękny, przesłodki kunszt, kolorowy, ale z gustem i klasą, wykonany tak, że się chce oglądać, marzyć, aż ślinka leci.