-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Rolnictwo cz. II. Produkcja zwierzęca. Bydło i trzoda chlewna
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność | 37 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788366457119 |
EAN | 9788366457119 |
- Opis
- Spis treści
Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej. Część II podręcznika obejmuje zagadnienia związane z chowem bydła i trzody chlewnej.
- Autor: red. Teresa Nałęcz-Tarwacka
- Rok wydania: 2014
- Liczba stron : 276
- Oprawa: miękka,
- Wymiary: 165 x 235 mm
BYDŁO
Typy użytkowe bydła
Główne rasy bydła
Ocena typu i budowy bydła
Rozpłód bydła
Zasady odchowu, żywienia cieląt i jałowizny
Wybrane zagadnienia z żywienia krów mlecznych
Użytkowanie mleczne bydła
Technologie produkcji żywca wołowego
Charakterystyka głównych czynników wpływających na wyniki
użytkowania mięsnego bydła
Opłacalność produkcji mleka i żywca wołowego
Bezpieczeństwo produktów żywnościowych uzyskiwanych w chowie bydła
Ekologiczny chów bydła
Systemy utrzymania bydła
Pielęgnacja bydła
Zachowanie i dobrostan bydła
Prowadzenie i organizacja pracy hodowlanej
Choroby bydła
TRZODA CHLEWNA
Znaczenie gospodarcze i stan produkcji trzody chlewnej
Pochodzenie świń. Rasy trzody chlewnej
Użytkowanie, żywienie i utrzymanie świń rozpłodowych
Użytkowanie rozpłodowe loch
Optymalizacja żywienia
Wychów prosiąt
Wychów młodzieży hodowlanej
Produkcja żywca wieprzowego
Podstawy pracy hodowlanej. Krzyżowanie towarowe
Ekologiczne metody chowu trzody chlewnej
Choroby świń
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże