-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Biografia
- Biznes, ekonomia, marketing
- Historia
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Literatura
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Sztuka o jedzeniu


Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||
Cena przesyłki |
13,50 zł
|
||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-7576-812-1 |
EAN | 9788375768121 |
- Opis
- Parametry
Album prezentuje interesujące spojrzenie na to, jak w kolejnych wiekach przedstawiano w sztuce jedzenie, czym zastawiano stoły, co spożywano i jak dbano o kulturę jedzenia. O tym, że jedzenie jest czynnością naszej egzystencji zaświadczają liczne dzieła malarskie, pokazujące różnego rodzaju produkty i potrawy. Jedzenie to także „materiał" dla sztuki realizujący się w postaci martwych natur, scen „stołowych", kuchennych czy rodzajowych. Warstwę ilustracyjną albumu tworzy ok. 150 reprodukcji światowego i polskiego malarstwa, rysunku i grafiki - od malowideł w grobowcach egipskich po sztukę dwudziestolecia międzywojennego. Najliczniejszą reprezentację ma malarstwo niderlandzkie i flamandzkie XVI-XVIII wieku, ale także sztuka realizmu wieku XIX i impresjonizm. Albumowi towarzyszy esej autorstwa Mai i Jana Łozińskich.
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
19,00 zł
58,00 zł
19,00 zł
58,00 zł
19,00 zł
58,00 zł
116,00 zł
63,00 zł
63,00 zł
161,10 zł
46,75 zł
46,75 zł
51,00 zł
21,00 zł
25,00 zł
39,00 zł
10,00 zł
25,00 zł
40,00 zł
40,00 zł
21,80 zł
17,56 zł