• TECHNIKA I TECHNOLOGIA PRODUKCJI ZIEMNIAKÓW

Brak towaru
31.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 3 - 5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 13
Kurier DPD 15.5
Poczta Polska 19
Dostępność 0 szt.
ISBN 9788371608087

Nowoczesna technologia produkcji ziemniaków opiera się na pełnym zmechanizowaniu wszystkich zabiegów agrotechnicznych, co pozwala na terminowe wykonanie zabiegów, ograniczenie nakładów pracy, a tym samym zwiększenie ekonomicznych efektów produkcji. Od technologii uprawy roli, sadzenia, pielęgnacji i metody zbioru w dużym stopniu zależy jakość ziemniaków jadalnych i do przetwórstwa, wartość nasienna sadzeniaków, a także trwałość bulw niezależnie od sposobu przechowywania.

W podręczniku zostały omówione wymagania agrotechniczne, sposoby sadzenia, pielęgnacji, zbioru i obróbki pozbiorowej oraz nowoczesne maszyny do tych technologii, które mogą być stosowane w gospodarstwach uprawiających ziemniaki o różnym kierunku ich wykorzystania. W końcowym rozdziale omówiono także zasady integrowanej i ekologicznej produkcji ziemniaków.

Podręcznik jest przeznaczony dla studentów inżynierii rolnictwa i ogrodnictwa studiów stacjonarnych i niestacjonarnych, do przedmiotów z zakresu eksploatacji maszyn rolniczych i projektowania rolniczych procesów produkcji.

 

  • Autorzy: Tadeusz Sęk, Jacek Przybył
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Objętość: 163
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2015
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu