- Kategorie
-
Tradycje kulinarne Danii
Symbol:
68.76
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 6 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-67799-04-1 |
EAN | 9788367799041 |
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku.
Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Autor:
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Rok wydania:
2023
Format:
16,5x23,5
Data wydania:
2024-06-18
Status:
Nowość
Wydawca:
HANAMI
Stron:
216