• Kategorie
  • Tradycje kulinarne Szwecji

57.41
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DHL 19.7
Dostępność 3 szt.
ISBN 978-83-65520-53-1

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów - to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Autor:
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Rok wydania:
2021
Format:
16,5x23,5
Data wydania:
2024-06-18
Status:
Nowość
Wydawca:
HANAMI
Stron:
240
Wydanie:
1