- Kategorie
-
Warzywa
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788370738211 |
EAN | 9788370738211 |
Warzywa jemy codziennie, ale dania z warzyw nie muszą być monotonne. Czas odkryć ich zalety i możliwości od nowa. Poznaj nowe smaki, zacznij eksperymentować.
Przygotuj ciekawe zupy, zaskakujące smakiem zapiekanki, piękne sałatki, dodatki do mięsa i sosy jarzynowe. Warzywa warto podawać na wiele sposobów tak, aby każdego dnia cieszyć się innym smakiem.
Autorka, znawczyni sztuki kulinarnej, przedstawia krok po kroku proste i ciekawe 120 przepisów na dania z warzyw i kiełków nasion. Radzi, jak odważnie łączyć je i komponować, by doskonale smakowały i pięknie wyglądały. Z tej książki dowiesz się, jak gotować, dusić, obsmażać czy blanszować warzywa, zachowując wartościowe składniki i aromaty.
Chcesz przygotować małą przekąskę, dodatek do obiadu, pastę na kanapki? Wypróbuj niezawodne przepisy i odkryj nowe smaki. Na co dzień i od święta.
- Autorzy: Anna K. Teggemann
- Format: 17.0x24.0
- Objętość: 152
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2010
- Wydawca: Multico
Przedmowa
Co trzeba wiedzieć o warzywach
Substancje balastowe
Wtórne substancje roślinne
Witaminy, składniki mineralne i pierwiastki śladowe
Tłuszcze, węglowodany, białko i woda
Żyć zdrowiej
Substancje szkodliwe
Warto wiedzieć
Jak kupować warzywa
Uprawa warzyw
Warzywa w kuchni
Różne metody przyrządzania
Mycie, oczyszczanie i rozdrabnianie warzyw
Narzędzia do przyrządzania warzyw
Specjalne dodatki
Kalendarz dostępności warzyw
Przepisy
Zioła
Dekoracyjnie podane surówki
Sezamie, otwórz się – uprawa kiełków
Warzywa owocowe
Warzywa rzepowate i korzeniowe
Warzywa strączkowe
Warzywa kapustne
Warzywa cebulowe
Zboża
Indeks przepisów