• Kategorie
  • Whisky. Leksykon smakosza wyd. 2023

Brak towaru
61.55
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 0 szt.
ISBN 978-83-8151-683-9

O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pozycja wyjątkowa. W praktyczny sposób opisuje whisky słodową - ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze trunku odpowiedniego na daną okazję. Przedstawia też ponad 100 wartych uwagi gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi tam ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
Nowe wydanie to: 
•    przegląd najważniejszych whisky słodowych,
•    prezentacja destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii - nie tylko ze Szkocji, 
•    informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.

Autor David Wishart
Oprawa twarda
Rok wydania 2023
Format 17,3x24,2
Data wydania 2023-06-01
Status JEST
Wydawca Wydawnictwo RM
Stron 272
Wydanie 6