• Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego

40.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DPD 17.5
Poczta Polska 19
Dostępność 3 szt.
ISBN 9788375835762
  • Autorzy: Mitek Marta (red.), Leszczyński Krzysztof (red.)
  • Format: 17.0x28.0cm
  • Objętość: 348
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2022
  • Wydawca: Wydawnictwo SGGW

I. Technologia przetwórstwa owoców i warzyw

1. Półprodukty owocowe i warzywne

2. Produkty pomidorowe

3. Soki i nektary

4. Konserwy owocowe i warzywne

5. Fermentowane napoje winiarskie

6. Produkty słodzone

7. Metody badań surowców, półproduktów oraz produktów owocowych i warzywnych

II. Technologia przetwórstwa surowców oleistych i produkcji konserwantów spożywczych

8. Surowce oleiste

9. Oleje jadalne cz. 1

10. Oleje jadalne cz. 2

11. Tłuszcze modyfikowane

12. Margaryny

13. Majonezy

14. Preparaty białkowe

15. Koncentraty spożywcze w proszku

16. Kawa instant

III. Technologia przetwórstwa zbóż

17. Ziarna zbóż

18. Mąki

19. Kasze

20. Międzyprodukty piekarskie

21. Pieczywo

22. Wyroby z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego

23. Makarony